*اطلاعات موجود در سایت بیشتر بصورت میدانی جمع آوری شده است و احتمال اشتباه وجود دارد . ما را در رفع اشتباهات و تکمیل اطلاعات، یاری نمایید . منتظر ارسال مقالات، مطالب و دست نوشته های شما اهالی روستا، درباره موضوعات مختلف هستیم*

پيرترين فرد روستا با خانواده 104 نفره در ايمن آباد

 

بسياري از مردم بسيار دوست دارند كه طول عمر باعزت و افتخاري داشته باشند و در عين حال، به قول اهالي روستايمان ايمن آباد و كروكلا، دستش(زمين گير) نشوند. با مروري بر زندگي افرادي كه داراي سن و سال بالايي هستند، به نظر مي رسد اطلاعات خوبي را در صورت اجراي آن جهت داشتن عمر طولاني و در عين حال همراه با سلامتي، براي مان به ارمغان آورد.

 

 

در روستايمان مسن ترين فرد روستا حاج سيد مختار حسيني ايمني پدر بزرگوار شهيد سيد نقي حسيني مي باشد با 100 سال عمر، و  از طرفي خانم محرم ايماني ايمني نيز با 105 سال عمر، پيرترين زن روستا و دومين فرد مسن روستاست.(در سال 1392)

 

 در اين گفتار مي خواهيم  راز طول عمر حاج مختار را به بررسي بنشينيم.

 

 

 

 

زندگي نامه مختصري از حاج مختار:

 

 در سال 1290 شمسی، که بعدها در شناسنامه 1294 نوشته می شود، از پدر و مادری سادات، فرزندی متولد می شود، که نامش را مختار می نهند.

 

 پدرش سید محسن، از بزرگان روستا و صاحب نفوذ در بین اهالی می باشد و مردم روستا احترام زیادی برايش قائل می شوند. سید محسن غیر از مختار دارای یک پسر دیگر بنام عیسی و دو دختر نیز می باشد.

 

حاج مختار پس از عبور از دوران کودکی و نوجوانی، با دختری به نام معصومه جليلي از روستای مرزبال ازدواج مي كند. حاصل این ازدواج 10 فرزند بوده که هفت فرزند، پسر و سه فرزند، دختر می باشند.

 

مختار فردي باهوش و با ذكاوت بوده است و به كار سياستمداري وارد.

 

از سال 1336 تا 1342 به مدت 6 سال، مدیریت روستا در قالب کدخدای ده، به ایشان سپرده می شود و ایشان نیز بخوبی از پس این مسئولیت بر می آید. مهمترين شاخصه او حمايت از پسران جوان روستا بوده است كه به هر دليلي متوسل مي شد تا از خدمت سربازي معاف شوند تا شرايط اقتصادي خانواده شان با بحران مواجه نشود. ايشان به همين دليل از سوي ارباب منطقه آقاي حريري بارها مورد بازخواست جدي قرار مي گيرد.

 

در دوران مدیریت، به هیچ عنوان زیر بار اوامر زورگویانه ارباب نمی رود و تصمیماتی که بر علیه مصلحت اهالی گرفته می شود را، به مرحله اجرا در نمی آورد، و به همین دلیل با وجود اقدامات مثبتی که برای روستا انجام داده بودند، از پُست و سِمت کدخدایی کنار گذاشته می شود. ولی ایشان دست از تلاش هایش در جهت کارهای عام المنفعه بر نمی دارد، و در ادامه زندگی پربار خود، منشا و پایه گذار بسیاری از اقدامات مثبت در جهت پیشرفت روستا می شود.

 

 از هفت فرزند پسر ایشان سه فرزند کشاورز، دو نفر کارمند، یک نفر تاجر و ساکن امریکا و نهایتاً آخرین فرزند ایشان به درجه رفیع و بلند شهادت نائل می شوند.

 

 

 

فرزند

نوه

نتيجه

نبيره

7 پسر

10 پسر + 8 دختر

5 پسر + 6  دختر

0

3 دختر

9 پسر + 10 دختر

19 پسر + 13دختر

7 پسر + 7 دختر

 

 

10 فرزند، 37 نوه، 43 نتيجه و 14 نبيره و در مجموع 104 نفر ،  اعضاي خانواده بزرگ حاج سيد مختار حسيني ايمني مي باشد.

 

 

 

 مهندس سید عسگری حسینی ايمني، نوه پسری ایشان(و فرزند حاج غلامعلی)، عوامل مهمي را كه باعث طول عمر با عزت ایشان گردیده است، اینگونه بر می شمرد.

 

 
 

راز طول عمر حاج مختار:

 

 

 1_  برون گرا بودن:

 

به عبارتی قبول وجود مشکلات در زندگی همه انسان ها و وظیفه مهم آدمي  حل كردن آن و در موارد ساده عبور از آن می باشد. حاج مختار  هرگز از مشکلات نمی ترسید و به همین جهت اضطرابی به خود وارد نمی کرد.

 

 

 

2_ همنشینی با همه مردم:

 

 ایشان با اقشار مختلف مردم نشست و برخاست می کرد، فقير و غني نمي شناخت و با هر كسي در هر سطحي، با او برخورد متناسب با خودش را داشت و دارای روابط عمومی بالایی بود.

 

 

 

 3- صله رحم:

 

بسيار  به بستگان و فامیل اهميت مي دهد و آنان را دوست مي دارد و همواره مهماني رفتن و يا مهماني دادن را از برنامه هاي مهم زندگي اش بر مي شمارد.

 

 

 

 

 

4- اهل سفر بودن:

 

 بسيار اهل سفر مي باشد و بويژه به سفرهاي زيارتي اهميت خاصي مي داد و آنرا آرامش روح و جسمش مي داند. ايشان سالي يكبار حتماً به زیارت امام رضا (ع) می رود. حاج مختار تا به حال سه سفر کربلا و نجف، چهار سفر حج واجب و عمره را در طول زندگي خود تجربه كرده است.

 

ايشان یکبار نیز در سال 1375  به مدت 90 روز برای دیدن فرزند و نوه هایش که مقیم شهر نیویورک در امریکا می باشند، به آنجا سفر می کند. حتی در سن 95 سالگی برای دیدن نوه هایش به شهر های تنکابن ،تهران، زنجان و همدان سفر می کند.

 

 

 

 5- اهل تعامل بودن:

 

ایشان از جمله کسانی است که 70 سال با آقای حاج سيد مصطفی ارشادی همکار و شریکش، داخل یک حجره بوده اند و هیچوقت دیده نشده که بین آنها مشکلی پیش آید. 70 سال با هم درب مغازه را مي گشودند و غروب با هم درب مغازه را مي بستند.

 

 

 

 6- افتخار به داشته هایش:

 

به آن چیزی که داشت افتخار می کرد و هرگز به نداشته ها، غبطه نمی خورد. جالب اینکه وقتی نوه هایش در تحصیلات علمی و مدارک عالیه موفق می شدند، برای او افتخار بوده و در مجالس و مهمانی ها، به عنوان افتخارات خودش، بسيار از آنان ياد می کرد. مي گفت به من انرژي و قدرت فراواني مي دهد و احساس موفقيت بيشتري مي كنم.

 

 

 

 7- رعايت آداب غذا خوردن:

 

ايشان بسيار به زمان غذا خوردن، به آهستگی غذا خوردن، غذاي خوب و مقوي خوردن، اهمیت می داد و سعی می کرد از مواد غذایی طبیعی استفاده کند. در آخرین آزمایشات به عمل آمده از ایشان هیچ نشانی از اغير طبيعي بودن چربی و قند خون مشاهده نگردید. هرگز سیگار نکشید و به همه فرزندانش آموخت که هرگز به سمت دود و الکل نروند.

 

 

 

 

 

8- دارای اندیشه متفکرانه بود:

 

 حاج مختار فردي بی سواد و درس ناخوانده بود اما باهوش و  اندیشه متفکرانه اي داشت، بطوریکه در سال 1342 با بزرگ شدن فرزندانش، خودش  از کار کشاورزی کنار مي کشد و در جایگاه ناظر قرار می گیرد و با خرید ادوات جدید کشاورزی مثل تیلر و کمباین سعی در مکانیزه نمودن كار کشاورزی خودش و اهالي روستايش می کند و جسمش را بر اساس كار سنگين فرسوده نمي كرد. ايشان جزء اولین کسانی بودند که با خرید تیلر (چهارونيم) به این امر اهتمام می ورزد.

 

 

 

9- دارای نگرش مثبت بود:

 

ایشان بسیار مثبت انديش بودند و به معنی واقعی با مردم روستای خود زندگی می کردند. و همه چيز را از نگاه خوش بينانه مي نگريست. به اين شيوه آرامش رواني خاصي مي يافت.

 

 

 

10- هيچگاه هراسي از مرگ نداشته است:

 

ایشان مرگ را به عنوان جزء اصلی زندگی انسانها پذیرفته است، بطوریکه در مغازه اش لوازم کفن و دفن(کفن- کافور- صدر و ....)داشته و همیشه جزو اولین کسانی بودند، که با شنيدن خبر فوت يكي از اهالي با بستن مغازه، خود را بر بالین متوفی رسانده و مراسم تدفین و خاکسپاری را مدیریت می نمودند. ايشان به گونه اي زندگي مي كرد كه شايد فردا نباشد و خيالش از هر جهت راحت بود.( حسابش را روزانه مي رسيد)

 

 

 11- خیّر و خيرخواه مردم بودن:

 

 ایشان از خیّرین روستا می باشند. مشكلاتي را كه براي اهالي پيش مي آمد حل و فصل مي نمود و با رفع مشكلات ديگران، آرامش خاصي به ايشان دست مي داد. اصولا" خير رساني از عوامل آرامش بخشي روح و روان آدمي است.

 

 

 

 12- مديريت درست و فوق العاده در خانواده:

  ایشان از مديريت قابل توجهي در اداره و پيشبرد اهداف خانواده برخوردار است به گونه اي كه از ابتداي تشكيل خانواده تا به حال، تمامي  اعضاي خانواده، احترام خاصي براي ايشان قائل هستند. تحت هيچ شرايطي در سخت ترين شرايط خود را بدهكارو مديون فرزندانش نكرده است. همواره فرزندانش در هر شرايطي همانند پروانه به دورش مي گردند و اين مهم آرامش و امنيت ايشان را بيشتر و بيشتر مي كند.



 

 

 

  

خداوند حاج سيد مختار حسيني ايمني را، مورد رحمت بیکران خود قرار دهد.

 

 

 

 

تهيه و تنظيم: مهندس سید عسکری حسینی(نوه حاج مختار)

 

 

 

این خبر 5 آبانماه 1392 در وبسایت روستا درج شد.

 

 

ارسال نظر

وبسايت روستا مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است و از انتشار نظراتی که حاوی توهین یا بی‌احترامی به اشخاص حقيقي يا حقوقي و موارد مغایر با قوانین كشور باشد معذور است.

کد امنیتی
بارگزاری مجدد

درباره روستا
شهدا
حماسه سازان
مردم شناسی
کشاورزی
مشاغل و صنایع
آموزش
ورزش
زنان
خیرین
روستائيان نمونه
بنياد علمي فريد
آئينهاي مذهبي
نهادهای اجرایی
بهداشت
مقالات و مطالب مختلف
دیگر موضوعات

 

 

روستــا20