*اطلاعات موجود در سایت بیشتر بصورت میدانی جمع آوری شده است و احتمال اشتباه وجود دارد . ما را در رفع اشتباهات و تکمیل اطلاعات، یاری نمایید . منتظر ارسال مقالات، مطالب و دست نوشته های شما اهالی روستا، درباره موضوعات مختلف هستیم*

10 پند امام جعفر صادق(ع)

 

 سالروز شهادت حضرت امام جعفر صادق(ع)، رئيس مذهب تشيع را، به تمامي شيعيان جهان بويژه اهالي محترم روستاي ايمن آباد و كروكلا، تسليت مي گوئيم. اميد است در عمل از پيروان راستين  ششمين ستاره فروزان آسمان امامت و ولايت باشيم.

 

 

 

ده حديث گرانبها از امام جعفر صادق(ع)، پيشكش اهالي محترم روستا.

 

 

 
 

نيكي به مردم، به کمال نمی رسد، جز با سه خصلت:

 

1-شتاب نمودن در آن

 

2- کم شمردن بسیار آن

 

3- منت نگذاشتن با آن به مردم

 

******************************************

 

 شیطان گفته، همه مردم در قبضه حکومت من هستند جز پنج كس:

 

1.کسی که با نیت صحیح در هر کاری بر خدا توکل کند.

 

2.آنکه شبانه روز به هنگام ثواب و خطا بسیار یاد خدا باشد.

 

3.کسی که هرچه برای خود می پسندد برای دیگران هم بپسندد.

 

4.آنکه به هنگام مصیبت صبر کند.

 

5.کسی که به قسمت الهی راضی باشد و غم روزی نخورد.

 

******************************************

 

 سه چیز است  که در هر کس باشند، ایمانش کامل است:

 

 1.كسی که چون خشم نماید، این امر او را از حق خارج نسازد

 

 2. و چون از چیزی خشنود گردد این شادی او را به گناه نکشاند

 

 3. و کسی چون به قدرت رسید گذشت و بخشش نماید.    

 

******************************************

 

 مجلسها و گردهمائی ها امانت است. کسی حق ندارد کلام محرمانه رفیق خود را بدون اجازه او بازگو کند. مگر در موردی که شنونده مورد وثوق و اعتماد باشد یا ذکر خیری از آن رفیق باشد.      

 

******************************************

 

 اگر خداوند چیزی را در آزرده ساختن پدر و مادر کمتر از اف می دانست آن را در قرآن نهی می کرد و این کلمه کمترین مراتب آزردن است و از جمله آزردن آن است که کسی به پدر و مادر خود خیره خیره نگاه کند. 

 

******************************************

 

 سه چیز است که خدا به هیچ کس اجازه مخالفت در آن را نداده است:

 

 1.نیکی در حق پدر و مادر، چه نیکوکار باشد یا بدکار

 

 2.وفای عهد، برای نیکوکار و بدکار

 

 3.امانت را پس دادن، به نیکوکار یا بدکردار

 

******************************************

 

علم خویش را بنویس و میان برادرانت انتشار بده و هنگامی که مرگت فرا رسید نوشته هایت را به ارث برای فرزندانت باقی گذار. زیرا زمانی پر آشوب خواهد آمد که مردم به چیزی جز کتاب انس نتوانند یافت. 

 

******************************************

 

اگر به تو اعلام شد که از عمرت بیش از دو روز باقی نمانده است، روز اول را به اخلاق و ادبت اختصاص بده تا از آن برای روز مرگت کمک بگیری. 

 

******************************************

 

 دوستی کن با کسی که از تو بریده. عطا کن به کسی که تو را محروم نموده. نیکی کن به کسی که به تو بدی کرده. سلام کن به کسی که به تو دشنام داده. انصاف ده در مورد آنکس که به تو ظلم کرده و ببخش کسی را که با تو دشمنی نموده.

 

******************************************

 

هرکه می خواهد بداند که نمازش آیا پذیرفته ي درگاه الهی شده یا نه، ببیند آیا نمازش او را از گناه بازداشته است یا نه. پس به هر مقدار که نمازش مانع گناه گشته، همانقدر نمازش مقبول درگاه الهی قرار گرفته است.  

 

 

 

 

 

 

منبع: بحارالانوار، تحف العقول، نصایح، اصول کافی

 

 

ارسال نظر

وبسايت روستا مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است و از انتشار نظراتی که حاوی توهین یا بی‌احترامی به اشخاص حقيقي يا حقوقي و موارد مغایر با قوانین كشور باشد معذور است.

کد امنیتی
بارگزاری مجدد

نظرات  

 
0 # ا.ر.ک.ایمنی در تاریخ: سه شنبه 12 شهریور 1392 ، ساعت 02:06 ق ظ
بنام خدا.سپاس بی قیاس خداوند یگانه را سزاست که صحنه بیکران آفرینش اثر قدرت مطلقه اوست و نظام و بدایع موجودات تجلی حکمت بالغه او.وچون سالروز شهادت مولا و رییس مذهبمان میباشد بتوانیم با دنیای امروز آن را در این اوضاع جهان پیش رو بهتر بشناسیم واحادیثی که در بالا ذکرشده را با امروزهای مان ربط بدهیم. اما بعد: برارباب معرفت و صاحبان بصیریت روشن وآشکاراست که افکار دانشمندان و بزرگان جهان همواره درمسیر تاریخ زندگانی انسانها منشا تحولات گوناگون اجتماعی بوده و تراوشات فکری آنان مبانی تمدن و فرهنگ اقوام و ملل مختلفه را بوجودآورده است و هرقدر سطح افکار واندیشه ها عالی ترو بالاتر بوده بهمان میزان نتایج عالی و درخشان درشئون مادی و معنوی حیات آنان حاصل گردیده است چنانکه بررسی تاریخ پیشینیان و ملت های گذشته این حقیقت راروشن می سازد که ترقی و اعتلاء و یا تنزل و سقوط ملل مذبور در نتیجه رشد ونمو فکری و یا در اثر جهل وانحطاط اخلاقی آنان صورت گرفته است و با وجود این سفیران آسمانی واحادیث بجا مانده از آنان که با گذشت حدود 14قرن اصالت خودراازدست نداده بلکه پیشرفتهای علمی روزبه روز پرده هایی ازروی حقایق تابناک آن برداشته و واقعیت های آنرا بنحو مطلوبی برای حقیقت جویان جلوه می دهد و باز نه تنها در عصر حاضر جوابگوی کلیه نیازمندی های فردی واجتماعی است بلکه دراثر کمال ذاتی خویش الی الابد نیزدراصالت واستقلال خودباقی و پایدار خواهد ماند زیرا قوانین واحکام دین مقدس اسلام مستقیما"از منبع وحی گرفته شده ودرواقع خدای بزرگ قانونگزارآن میباشدواین مطلب حقیقتی است که مستشرقین منصف نیز بدان اعتراف دارندچنانکه مورخ و فیلسوف شهیر انگلیسی(توماس کارلایل)دراثرنف یس خود بنام قهرمانان درمورد عظمت ووحی بودن قرآن می نویسد:این کتاب اساس تشریع درهرزمان ومکان و سرچشمه احکام قضائی و قانون متبع درامور زندگی بوده و راه و روش سعادتمند را برای پیروان خود روشن می کند. پس با این اوصاف بیاییم با این احادیث آسمانی دلهای مان را نورانی کنیم. به امید آنروز
نقل قول
 
 
0 # سید..... در تاریخ: سه شنبه 20 مرداد 1394 ، ساعت 09:05 ب ظ
این نصایا دلنشین و جذاب بود.

خواندنش بهم آرامش داد.

خواهشا آنهایی که دم از اسلام می زنند این گونه مطالب را بیشتر بخوانند و به آن عمل کنند.

ممنون برارامینی از درج این مطلب عالی.
نقل قول
 
درباره روستا
شهدا
حماسه سازان
مردم شناسی
کشاورزی
مشاغل و صنایع
آموزش
ورزش
زنان
خیرین
روستائيان نمونه
بنياد علمي فريد
آئينهاي مذهبي
نهادهای اجرایی
بهداشت
مقالات و مطالب مختلف
دیگر موضوعات

 

 

روستــا20