*اطلاعات موجود در سایت بیشتر بصورت میدانی جمع آوری شده است و احتمال اشتباه وجود دارد . ما را در رفع اشتباهات و تکمیل اطلاعات، یاری نمایید . منتظر ارسال مقالات، مطالب و دست نوشته های شما اهالی روستا، درباره موضوعات مختلف هستیم*

شیوه صحیح مطالعه

 

با توجه به آمار قابل توجه تحصيلكرده هاي دانشگاهي و غير دانشگاهي روستايمان ايمن آبادوكروكلا و افراد باسوادي كه حتي با مدرك پنجم ابتدايي و يا سواد مكتبخانه اي بسيار  اهل مطالعه  هستند، اما نمي دانند شيوه صحيح مطالعه چگونه است. در مدارس و حتي در دانشگاه نيز خبري از  يك كتاب و يا واحد درسي در خصوص چگونگي مطالعه كتاب در علوم مختلف نيست.

 

 

یادگیری و مطالعه ، رابطه ای تنگاتنگ و مستقیم با یكدیگر دارند، تا جایی كه می توان این دو را لازم و ملزوم یكدیگر دانست. برای اینكه میزان یادگیری افزایش یابد باید قبل از هرچیز مطالعه ای فعال و پویا داشت .در اين خصوص لازم ديديم مطالبي را به آگاهي اهالي كتاب و دوستداران مطالعه قرار دهيم.


شیوه صحیح مطالعه، چهار مزیت عمده زیر را به دنبال دارد:


زمان مطالعه را كاهش می دهد.
میزان یادگیری را افزایش می دهد .
مدت نگهداری مطالب در حافظه را طولانی تر می كند.
بخاطر سپاری اطلاعات را آسانتر می سازد.


برای داشتن مطالعه ای فعال و پویا نوشتن نكات مهم درحین خواندن ضروری است تابرای مرور مطالب، دوباره كتاب را نخوانده و در زمانی كوتاه از روی یادداشتهای خود مطالب را مرور كرد .

یادداشت برداری ، بخشی مهم و حساس از مطالعه است كه باید به آن توجهی خاص داشت . چون موفقیت شما را تا حدودی زیاد تضمین خواهد كرد و مدت زمان لازم برای یادگیری را كاهش خواهد داد. خواندن بدون یادداشت برداری یك علت مهم فراموشی است.


شش روش مطالعه :

 

       ۱- خواندن بدون نوشتن:

روش نادرست مطالعه است . مطالعه فرآیندی فعال و پویا است و برای نیل به این هدف باید از تمام حواس خود برای درك صحیح مطالب استفاده كرد. باید با چشمان خود مطالب را خواند، باید در زمان مورد نیاز مطالب را بلند بلند ادا كرد و نكات مهم را یادداشت كرد تا هم با مطالب مورد مطالعه درگیر شده و حضوری فعال و همه جانبه در یادگیری داشت و هم در هنگام مورد نیاز ، خصوصا" قبل از امتحان ، بتوان از روی نوشته ها مرور كرد و خیلی سریع مطالب مهم را مجددا به خاطر سپرد .


۲- خط كشیدن زیر نكات مهم :

 این روش شاید نسبت به روش قبلی بهتر است ولی روش كاملی برای مطالعه نیست چرا كه در این روش بعضی از افراد بجای آنكه تمركز و توجه بروی یادگیری و درك مطالب داشته باشند ذهنشان معطوف به خط كشیدن زیر نكات مهم می گردد.حداقل روش صحیح خط كشیدن زیر نكات مهم به این صورت است كه ابتدا مطالب را بخوانند و مفهوم را كاملادرك كنند و سپس زیر نكات مهم خط بكشند نه آنكه در كتاب بدنبال نكات مهم بگردند تا زیر آن را خط بكشند .


۳- حاشیه نویسی :

این روش نسبت به دو روش قبلی بهتر است ولی بازهم روشی كامل برای درك عمیق مطالب و خواندن كتب درسی نیست ولی می تواند برای یادگیری مطالبی كه از اهمیتی چندان برخوردار نیستند مورد استفاده قرار گیرد.


۴- خلاصه نویسی :

در این روش شما مطالب را میخوانید و آنچه را كه درك كرده اید بصورت خلاصه بروی دفتری یادداشت می كنید كه این روش برای مطالعه مناسب است و از روشهای قبلی بهتر می باشد چرا كه در این روش ابتدا مطالب را درك كرده سپس آنها را یادداشت می كنید اما بازهم بهترین روش برای خواندن نیست .


۵- كلید برداری :

كلید برداری روشی بسیار مناسب برای خواندن و نوشتن نكات مهم است . در این روش شما بعد از درك مطالب، بصورت كلیدی نكات مهم را یادداشت می كنید و در واقع كلمه كلیدی كوتاهترین، راحتترین، بهترین و پرمعنی ترین كلمه ای است كه با دیدن آن، مفهوم جمله تداعی شده و به خاطر آورده می شود .


۶- خلاقیت و طرح شبكه ای مغز:

 این روش بهترین شیوه برای یادگیری خصوصا فراگیری مطالب درسی است .در این روش شما مطالب را می خوانید بعد از درك حقیقی آنها نكات مهم را به زبان خودتان و بصورت كلیدی یادداشت می كنید و سپس كلمات كلیدی را بروی طرح شبكه ای مغز می نویسد.در واقع نوشته های خود را به بهترین شكل ممكن سازماندهی می كنید و نكات اصلی و فرعی را مشخص می كنید تا در دفعات بعد به جای دوباره خوانی كتاب ، فقط به طرح شبكه ای مراجعه كرده وبا دیدن كلمات كلیدی نوشته شده بر روی طرح شبكه ای مغز ، آنها را خیلی سریع مرور كنید . این روش درصد موفقیت تحصیلی شما را تا حدود بسیار زیادی افزایش میدهد و درس خواندن را بسیار آسان می كند. و بازده مطالعه را افزایش می دهد.

 

 

اميدواريم همه ما بتوانيم با روش صحيح مطالعه روند بهتري در يادگيري داشته باشيم.

 

در ادامه همين موضوع در خصوص شرايط مطالعه در بخش ديگري به آن اشاره خواهيم نمود.

 

 

 


تهيه و تنظيم: سيده زهرا هاشمي كرويي

                               منبع:  سایت پزشكان امروز

 

 

 

ارسال نظر

وبسايت روستا مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است و از انتشار نظراتی که حاوی توهین یا بی‌احترامی به اشخاص حقيقي يا حقوقي و موارد مغایر با قوانین كشور باشد معذور است.

کد امنیتی
بارگزاری مجدد

نظرات  

 
0 # هم ولایتی در تاریخ: سه شنبه 07 خرداد 1392 ، ساعت 11:03 ب ظ
باسلام و احترام
خوشحال شدم دیدم خانمها هم دارند مشارکت میکنند و بخشی از مقاله های سایت را تهیه میکنند این موضوع رو به فال نیک میگیریم و منتظر مقاله های دیگه از خانمهای هم ولایتی هستیم. دوتا پیشنهاد دارم 1: دوستانی که مقاله میدن سعی کنند خودشون به مراجع اصلی و مرتبط منظور مقاله های علمی پژوهشی یا کتابهای معتبر و دانشگاهی مراجعه کنند و مطالب را خلاصه برداری و دسته بندی کنند و مقاله شان صرفا کپی و پیس کردن مطالب دیگر سایتها نباشه. 2- اطلاعات بیشتری از خودشون (مثلا تحصیلات یا شغل)در انتهای مقاله بیاورند و فقط به ذکر نام و نام خانوادگی اکتفا نکنند.
باسپاس و آرزوی موفقیت برای نویسنده این مقاله
نقل قول
 
درباره روستا
شهدا
حماسه سازان
مردم شناسی
کشاورزی
مشاغل و صنایع
آموزش
ورزش
زنان
خیرین
روستائيان نمونه
بنياد علمي فريد
آئينهاي مذهبي
نهادهای اجرایی
بهداشت
مقالات و مطالب مختلف
دیگر موضوعات

 

 

روستــا20