*اطلاعات موجود در سایت بیشتر بصورت میدانی جمع آوری شده است و احتمال اشتباه وجود دارد . ما را در رفع اشتباهات و تکمیل اطلاعات، یاری نمایید . منتظر ارسال مقالات، مطالب و دست نوشته های شما اهالی روستا، درباره موضوعات مختلف هستیم*

سكته قلبي، از پيشگري تا درمان

 

با توجه به بيماري قلبي و  به عبارتي سكته قلبي كه براي پدر بزرگوار، حاج حسين قرباني(پدر شهيد قرباني) رخ داد و از آنجايي كه بودند افرادي در  روستايمان كه بر اثر همين بيماري جان باختند، بر آن شديم تا اطلاعاتي را در راستاي پيشگيري از بروز اين بيماري،بطورمختصر به آگاهي شما اهالي روستايمان ايمن آباد و كروكلا برسانيم.

 

واژه سكته قلبی امروزه تبدیل به واژه بسیار رایجی شده است كه دیگر اختصاص به افراد مسن ندارد البته كمی هم از ابهت آن كاسته شده است و دیگر سكته قلبی مساوی با مرگ تلقی نمی‌شود. هر چند هنوز هم یكی از شایع‌ترین علل مرگ ‌و ‌میر در جهان است.

 

 علت چیست؟

 

بیشتر سكته‌های قلبی توسط یك لخته كه یكی از رگ‌های كرونر را (كه خون و اكسیژن را به عضله قلب می‌رسانند) مسدود می‌كند ایجاد می‌شوند. توقف جریان خون و اكسیژن ‌رسانی به عضله قلب، سبب مرگ سلول‌های قلبی در آن ناحیه می‌شود و ماهیچه قلبی آسیب دیده، توانایی خود برای انقباض را از دست می‌دهد.

 

استعمال دخانیات، فشار خون بالا، دیابت، جنس مذكر، سن بالا، وراثت و بالا بودن كلسترول خون از جمله عوامل خطر برای سكته قلبی به شمار می‌آیند.

 


علائم سكته

 

درد سینه پشت جناق (استخوان وسط سینه) شایع‌ترین علامت حمله قلبی است.

 

معمولا درد بسیار شدید است و از ناحیه سینه به بازوها، شانه، گردن، دندان‌ها، فك، شكم یا پشت انتشار می‌یابد. درد به طور معمول بیش از 20 دقیقه طول می‌كشد و با استراحت یا نیتروگلیسیرین به طور كامل برطرف نمی‌شود. در برخی افراد، بخصوص در افراد مسن و بیماران دیابتی درد ممكن است ناچیز یا حتی اصلا" وجود نداشته باشد. همراه این درد ممكن است علائمی چون تنگی نفس، اضطراب، سرفه، احساس سبكی سر، سرگیجه، تهوع یا استفراغ و تعریق یا غش‌كردن دیده شود.

 

درمان

 

سكته قلبی یك اورژانس پزشكی است. بیمار باید بلافاصله بستری و تحت مراقبت‌های ویژه قرار گیرد. اهداف درمان شامل توقف پیشرفت حمله قلبی، كاهش بار قلب و پیشگیری از عوارض است. به طور معمول برای بیمار اكسیژن تجویز می‌شود، داروها و مایعات مستقیما به درون یك سیاهرگ تزریق می‌شوند و نیترو گلیسیرین وریدی یا سایر داروها برای كنترل درد و كاهش نیاز قلب به اكسیژن، به كار می‌روند.

 

مرفین و داروهای مشابه، ضد دردهای قوی هستند كه ممكن است برای یك حمله قلبی تجویز شوند. درمان با هپارین به منظور پیشگیری از تشكیل لخته‌های جدید،برای 48 تا 72 ساعت ادامه می‌یابد. علاوه بر این وارفارین كه خوراكی مصرف می‌شود، ممكن است جهت پیشگیری از تشكیل لخته‌های بیشتر تجویز شود. بسته به شرایط بیمار ممكن است از داروهای دیگر از جمله داروهایی كه ریتم قلب را تنظیم می‌كنند، استفاده شود. در 12 ساعت اول پس از شروع درد سینه در شرایطی خاص برای بیمار داروهای حل كننده لخته خون نیز تجویز می‌شود.

 


10 فرمان برای پیشگیری:

 

1- اگر چاق هستید وزنتان را كم كنید.

 

2- فشار خونتان را كنترل كنید.

 

 3- چربی خون بخصوص سطح كلسترول خونتان را كنترل كنید و اگر دچار افزایش چربی خون هستید آن را درمان كنید.

 

4- اگر سیگاری هستید سیگار را ترك كنید.

 

 5- غذای كم چربی،میوه و سبزیجات مصرف كنید.

 

6- مصرف نمك را بخصوص در سنین بالا كاهش دهید.

 

7- قند خونتان را كنترل كنید و اگر دچار بیماری قند هستید آن را درمان كنید.

 

 8- روزانه پیاده روی كنید و اگر منع پزشكی ندارید سایر ورزش‌های هوازی كه كارایی قلب را بهبود می‌بخشند انجام دهید.

 

9- اگر سابقه فامیلی مثبت دارید حتما برای كنترل وضعیت قلبی خود به پزشك مراجعه كنید.

 

 10- آرام باشید. پزشكان بین خطر بیماری‌های قلبی و وضعیت استرس شخصی، ارتباط معنی داری قائل هستند.

 

 

 

منبعjamejamonline.ir: :

 

 

 

ارسال نظر

وبسايت روستا مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است و از انتشار نظراتی که حاوی توهین یا بی‌احترامی به اشخاص حقيقي يا حقوقي و موارد مغایر با قوانین كشور باشد معذور است.

کد امنیتی
بارگزاری مجدد

نظرات  

 
0 # افشين لاسمي در تاریخ: شنبه 14 ارديبهشت 1392 ، ساعت 07:02 ب ظ
باتشكروقدرداني ازگرداوري مطالب علم پزشكي كه باعث رشدواگاهي اهالي محترم ميشود.لطفادرصور ت امكان مطلبي براي علل استرس ونقش تغذيه دررفع اين مشكل تحريرشود.پيروز باشيد
نقل قول
 
 
0 # محسن هاشمی در تاریخ: سه شنبه 11 تیر 1392 ، ساعت 08:04 ق ظ
با سلام چرا در مورد بیماری قند(دیابت)مطلب نمی گذارید.

مسئول وبسايت:
سلام و سپاس.لازم به يادآوري است در وبلاگ روستا به خاطر فوت يكي از اهالي روستا بر اثر همين بيماري مطلبي ارائه شده است. در هر صورت سعي مي شود با توجه به ارائه آمار و وضعيت ديابت اهالي روستا از اين بيماري، در اولين فرصت در وبسايت روستا اقدام شود.
نقل قول
 
درباره روستا
شهدا
حماسه سازان
مردم شناسی
کشاورزی
مشاغل و صنایع
آموزش
ورزش
زنان
خیرین
روستائيان نمونه
بنياد علمي فريد
آئينهاي مذهبي
نهادهای اجرایی
بهداشت
مقالات و مطالب مختلف
دیگر موضوعات

 

 

روستــا20