*اطلاعات موجود در سایت بیشتر بصورت میدانی جمع آوری شده است و احتمال اشتباه وجود دارد . ما را در رفع اشتباهات و تکمیل اطلاعات، یاری نمایید . منتظر ارسال مقالات، مطالب و دست نوشته های شما اهالی روستا، درباره موضوعات مختلف هستیم*

هدیه ارزشمند برای یک روستا

شهیدی از کرج است که به اشتباه در یک روستا در بابل به خاک سپرده شده و خانواده شهید نیز پس از اطلاع از این قضیه رضایت دادند تا شهیدشان همچنان در این روستا در خاک آرمیده باشد.

 

با توجه به اینکه در هفته ی دفاع مقدس به سر می بریم، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره ی شهدا، جانبازان، آزادگان و رزمندگان 8 سال دفاع مقدس کشورمان و 15 شهید، 40 جانباز، 5 آزاده و 450 رزمنده ی روستای ایمن آباد و کروکلا بر آن شدیم تا خبری را که در خبرگزاری ایرنا در 5مهرماه 1394، منتشر شده است تقدیم اهالی نمائیم.

 

 

به گزارش خبرگزاری ایرنا 27سال پیش در پنجم مردادماه سال 1367 برادر بزرگواری از کرج به نام سید مجید موسوی در شلمچه به درجه رفیع شهادت می رسد، که به اشتباه به نام برادر رزمنده سید رضا هاشمی کرویی از روستای بالا کروکلا در شهرستان بابل که در جبهه فاو مشغول خدمت سربازی بود، معرفی می شود.


خبر شهادت سید رضا در روستا می پیچد و پیکر مطهر شهید سید مجید موسوی بجای ایشان در روستا تشییع و در آرامگاه روستای بالاکروکلا به خاک سپرده می شود.

 

پس از 9 روز و با برگزاری مراسم سوم و هفتم،' سید رضا هاشمی کرویی' مشهور به شهید زنده که 9 روز تمامی خانواده، دوستان و اهالی بالاکروکلا از بخش لاله آباد شهرستان بابل را داغدار کرد، به یکباره زنده از جبهه بازگشت و همه را شوکه کرد.

 

پس از بررسی ها و تحقیق توسط خانواده سیدرضا هاشمی بر اساس شماره تلفنی که در جیب پیراهن سربازی اش جا مانده بود، مشخص می شود که شهید مورد نظر سید مجید موسوی اهل کرج است.

 

خانواده شهید موسوی طی انجام مراحل قانونی با حضور در روستای بالاکروکلا و اقدامات لازم برای نبش قبر و انتقال پیکر مطهر شهید به شهرشان کرج، به دلیل مقاومت جوانان روستا و از طرفی سید بودن اهالی، از این امر منصرف می شوند و این هدیه ارزشمند را به اهالی روستا می بخشند.

 

روستای کروکلا بخش لاله آباد شهرستان بابل دارای حدود 200خانوار است که 75درصد خانوار این روستا سید هاشمی هستند.

 

به این ترتیب هر ساله اهالی کروکلا به اتفاق خانواده شهید سید مجید موسوی به یاد فرزندش، مراسمی برای گرامی داشت یاد و خاطره او در مسجد النبی(ص) روستای بالاکروکلا برگزار می کنند.


سید رضا هاشمی مشهور به شهید زنده که اکنون در خارج از استان مازندران با دو فرزند مشغول کار و زندگی است، به خبرنگار ایرنا گفت: 16ماه از خدمت سربازی ام در فاو گذشته بود و تقریبا در سه ماه پایانی به علت دوری راه و شرایط جنگ خانواده از من خبری نداشت.

 

وی ادامه داد: همزمان پسر عمه ام در جبهه شلمچه مشغول خدمت سربازی بود که با دیدن شهید سید مجید موسوی که شباهتی زیادی با من داشته، این شهید را به آدرس مازندران شهرستان بابل هدایت می کند.

 

وی اظهار داشت: این شهید والا مقام پس از اینکه به شهرستان آمل رسیده است مورد شناسایی برادر بزرگترم و سپس پدر و مادرم قرار می گیرد و آنان نیز بر صحت شهید شدن پسرشان گواهی می دهند

 

' از آنجاییکه شهید غروب به روستای کروکلا منتقل می شود، به مدت 12ساعت در خانه پدری من به عنوان شب وداع نگهداری و صبح فردای آن روز پس از مراسم تشییع در مزار روستا به خاک سپرده می شود.'

 

 

 

شهید زنده می گوید: پس از 9 روز به خاک سپرده شدن این شهید، به بدون اطلاع قبلی و حوالی ظهر به روستای کروکلا ، زادگاهم می رسم.


'
از آنجایی که با لباس سربازی وارد محل شدم، تمامی نگاه های مردم حیرت انگیز بوده و حتی برخی از دوستان و آشنایان شوکه شده بودند و با صدای بلند می گفتند، رضا که زنده است، پس چه کسی را دفن کردیم.'


من خودم از حرکات و عکس العمل های اهالی شوکه شدم و به محض رسیدن تا درب منزل انبوهی از مردم جمع شدند و همه با من روبوسی می کردند.


وقتی پدر و مادرم را دیدم آنان از پس که خوشحال بودند، زبانشان بند آمد و قادر به حرف زدن نبودند و فقط من را در آغوش گرفتند.


پس از یک ساعت متوجه داستان شهید شدن خودم شدم که به اتفاق خانواده به سمت مزار رفتیم.


رضا شهید زنده کروکلا می گوید: حالا دیگه فهمیدند که به جای من یک شهید دیگری را در مزار دفن کردند همه می گفتند، این شهید چه کسی است که به اشتباه دفن شد.


'
شماره تلفنی که در جیب لباس سربازی این شهید بود ، هویت شهید سید مجید موسوی اهل شهرستان کرج را مشخص کرده است.'


مادر و پدر شهید موسوی با تماس تلفنی و به همراه مسوولان بنیاد شهید به مزار آمدند و مادر شهید موسوی اصرار بر نبش قبر و انتقال شهید به کرج را داشته است.


'
از آنجاییکه شهید موسوی سیدی بوده است که بین سیدهای محل ارزش خاصی پیدا کرده بود، با خواهش و تمنای جوانان و دیگر اهالی، نبش قبر نشد و هرسال آیین سالگرد این شهید با مشارکت کروکلایی ها به همرا ه اعضای خانواده این شهید، برگزار می شود.


کروکلایی ها از آن پس سید رضا هاشمی را به نام شهید زنده صدا می رنند.

 

 

 

 

لازم به ذکر است مستند تلویزیونی پانزدهمین شهید به تهیه کنندگی و کارگردانی علیرضا فلاح، که درباره داستان شهید زنده ی روستای بالاکروکلاست، در سیمای مرکز مازندران مراحل تدوین را پشت سر می گذارد. از طرفی برنامه رادیویی شکوه عشق در همین مورد نیز در صدای مرکز مازندران به تهیه کنندگی خانم داودی، در سال 1392 تولید و پخش شده است.

 

 

 

 

تهیه و تنظیم خبر: سید رضا هاشمی کرویی، خبرنگار ایرنا

ارسال نظر

وبسايت روستا مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است و از انتشار نظراتی که حاوی توهین یا بی‌احترامی به اشخاص حقيقي يا حقوقي و موارد مغایر با قوانین كشور باشد معذور است.

کد امنیتی
بارگزاری مجدد

درباره روستا
شهدا
حماسه سازان
مردم شناسی
کشاورزی
مشاغل و صنایع
آموزش
ورزش
زنان
خیرین
روستائيان نمونه
بنياد علمي فريد
آئينهاي مذهبي
نهادهای اجرایی
بهداشت
مقالات و مطالب مختلف
دیگر موضوعات

 

 

روستــا20