*اطلاعات موجود در سایت بیشتر بصورت میدانی جمع آوری شده است و احتمال اشتباه وجود دارد . ما را در رفع اشتباهات و تکمیل اطلاعات، یاری نمایید . منتظر ارسال مقالات، مطالب و دست نوشته های شما اهالی روستا، درباره موضوعات مختلف هستیم*

۱۵علائم سرطان مردان که آقایان نمی‌دانند

 

 

بسیاری از انواع سرطان ها موجب خستگی عمیق استخوانی می شوند که هر قدر هم که استراحت کنید، هرگز بهبود نمی یابد.

 

گاهی اوقات تغذیه خوبی دارید و بیشتر روزها ورزش می کنید اما اگر همانند بیشتر مردهای دیگر باشید، چکاپ و مراجعه به پزشک جزو برنامه تان نیست. این خصیصه برای تشخیص علائم اولیه و زود هنگام سرطان، اصلا خوب نیست.

 

یکی از بهترین راه های مقابله با بیماری شناسایی آن در مراحل اولیه است و در این شرایط بیش از هر زمان دیگری قابل درمان می باشد. مشکل این است که علائم هشدار دهنده بسیاری از انواع سرطانها ممکن است بسیار خفیف و جزئی به نظر برسند.

 

با هم نگاهی به ۱۵ علامت و نشانه مهم برای شناسایی سرطان می اندازیم. برخی از این علائم نسبت به سایرین ارتباط جدی تری با سرطان دارند اما همه اینها را باید بشناسید و درباره آنها با پزشک صحبت کنید.

 

 

 

 

 

 

1_ ایجاد مشکلاتی در هنگام دفع ادرار

بسیاری از مردان با افزایش سن در دفع ادرار مشکلاتی برایشان ایجاد می شود از جمله:

نیاز به دفع مکرر ادرار به خصوص در شب

قطره قطره آمدن ادرار، نشت بی اختیار ادرار و یا احساس اضطرار در ادرار

 

مشکل در شروع ادرار یا ضعیف بودن جریان آن

بزرگی غده پروستات معمولا این علائم را ایجاد می کند. اما سرطان پروستات نیز همین علائم را دارد. برای یافتن علت مشکل به پزشک مراجعه کنید. پزشک شما را معاینه کرده و احتمال بزرگی پروستات را بررسی می کند و ممکن است آزمایش خونبرای تشخیص سرطان به شما توصیه کند.

 

تغییراتی در بیضه

اگر متوجه برجستگی، سنگینی یا هر تغییر دیگری در بیضه خود شدید هرگز معاینه آن را به تاخیر نیندازید. بر عکس سرطان پروستات که به آهستگی پیش میرود، سرطان بیضه می تواند یک شبه وخیم شود. پزشک به دنبال وجود هر گونه مشکل، به معاینه فیزیکی، آزمایش خون و سونوگرافی از کیسه بیضه میپردازد.

 

وجود خون در ادرار یا مدفوع

این علامت جز اولین علائم سرطان مثانه، کلیه یا روده بزرگ است. برای بررسی هر گونه خونی که طبیعی نیست، به پزشک مراجعه کنید حتی اگر هیچ علامت دیگری نداشته باشید. اگر چه احتمالا مشکل شما عاملی غیر از سرطان (مانند هموروئید (بواسیر) یا عفونت ادراری) دارد. اما بهرحال باید عامل را شناسایی کرده و درمان کنید.

 

 

2_ تغییراتی در پوست

اگر متوجه تغییراتی در اندازه، شکل یا رنگ یک خال یا لکه دیگری روی پوست خود شدید، هر چه زودتر به پزشک مراجعه نمایید. لکه هایی که جدید هستند یا متفاوت به نظر می رسند علائم اصلی سرطان پوست به شمار می آیند. باید تحت معاینه و شاید بیوپسی (نمونه برداری) قرار بگیرید به این صورت که پزشک یک تکه کوچک از بافت بخش مشکوک پوست شما را برای آزمایش برمی دارد. در سرطان پوست نباید دست روی دست بگذارید.

 

 

3_تغییراتی در گره های لنفاوی

تورم گره های لنفاوی (غده های کوچک لوبیا شکل در گردن، زیر بغل و نواحی دیگر) اغلب نشان دهنده وجود مشکلی در بدن است. معمولا تورم گره های لنفاوی به این معنی است که دستگاه ایمنی در حال مبارزه با گلودرد، سرما خوردگی یا برخی انواع سرطان است که موجب تغییر شکل آنها شده است. هر گونه تورمی که ظرف ۲ تا ۴ هفته بهتر نشده است را به پزشک نشان دهید.

 

 

4_ اشکال در بلع

برخی افراد گاهی ممکن است در بلع مشکل داشته باشند اما اگر مشکل شما رفع نمی شود و در حال کاهش وزن هستید یا استفراغ دارید باید برای بررسی سرطان معده یا حلق به پزشک مراجعه کنید. او معاینه گلو و پرتوی ایکس باریوم انجام می دهد. در حین تست باریوم مایع خاصی می نوشید که گلوی شما را برای تشخیص در تصویر پرتوی ایکس مشخص تر می نماید.

 

 

5_ سوزش معده

با ایجاد تغییراتی در رژیم غذایی، عادات نوشیدنی و استرس خود می توانید در بیشتر موارد سورزش معده تان را برطرف کنید. اما اگر این تغییرات کمکی ایجاد نکرد از پزشک بخواهید شما را معاینه کند. سوزش معده اگر رفع نمی شود یا بدتر شده است ممکن است به معنی سرطان معده باشد.

 

 

6_ تغییراتی در دهان

اگر سیگار می کشید یا تنباکو مصرف می کنید، در خطر بیشتر سرطان دهان قرار دارید. مراقب لکه های سفید یا قرمز داخل دهان یا بر روی لب های خود باشید. در صورت ایجاد چنین ضایعاتی باید برای آزمایش و درمان به پزشک مراجعه نمایید.

 

 

7_ کاهش وزن ناخواسته

اگر بدون این که برنامه غذایی یا سطح فعالیت خود را تغییر دهید، وزن کم کرده اید ممکن است مشکلات تیروئید یا استرس عامل آن باشد اما کاهش ۴ کیلو گرم وزن بدون تلاش برای کاهش وزن طبیعی نیست. اگر چه بیشتر کاهش وزن ناخواسته عامل سرطانی ندارد اما این ویژگی یکی از علائم سرطان پانکراس، معده یا ریه است. پزشک میتواند با آزمایش خون و استفاده از ابزارهای لازم برای تصاویر دقیق از داخل بدن مانند سی تی اسکن و پت اسکن (مقطع نگاری با نشر پوزیترون)، عامل آن را بیابد.

 

 

8_ تب

تب معمولا بد نیست و به معنی مبارزه بدن با عفونت است اما تبی که برطرف نمی شود و علتی برای آن نمی توان یافت، ممکن است نشانه لوسمی یا سرطان خون دیگری باشد. پزشک باید سابقه پزشکی شما را بررسی کرده و شما را معاینه کند تا علت آن را بیابد.

 

 

9_تغییرات سینه

مردان معمولا وجود برجستگی در سینه را نادیده می گیرند چون سرطان سینه در مردان حائز اهمیت شمرده نمی شود اما ۱% از همه سرطان های سینه، در مردان اتفاق می افتد و معمولا خیلی دیر تشخیص داده می شود. اگر متوجه وجود برجستگی در سینه خود شدید آن را نادیده نگیرید و برای بررسی به پزشک مراجعه کنید.

 

 

10_خستگی

بسیاری از انواع سرطان ها موجب خستگی عمیق استخوانی می شوند که هر قدر هم که استراحت کنید، هرگز بهبود نمی یابد. این خستگی با خستگی که پس از مقدار زیادی فعالیت یا کار احساس می کنید متفاوت است. اگر خستگی بر کل زندگی تان تاثیر گذاشته است با پزشک صحبت کنید. او می تواند به شما کمک کند علت آن را پیدا کنید و راه های درمانی به شما توصیه می نماید.

 

 

 

11_سرفه

اگر سیگاری نیستید، سرفه تقریبا هیچ وقت نشانه سرطان نیست و اغلب خود به خود ظرف ۳ تا ۴ هفته رفع می شود اما اگر چنین نشد و دچار کوتاهی تنفس یا بیرون آمدن خون در حین سرفه شدید، به ویژه اگر سیگاری هستید حتما به پزشک مراجعه نمایید. سرفه شایعترین علامت سرطان ریه است. پزشک مخاط ریه شما را مورد آزمایش قرار می دهد تا ببیند عفونتی وجود دارد یا نه. همچنین ممکن است تصویر پرتوی ایکس برای بررسی مشکلات دیگر ریه را تجویز نماید.

 

 

 

12_درد

سرطان اغلب درد ایجاد نمی کند اما اگر به مدت بیش از یک ماه است که دردی دارید، نباید آن را عادی تلقی کرده و تحمل کنید. درد مداوم می تواند نشانه بسیاری از انواع سرطان ها باشد به خصوص آنهایی که گسترش یافته اند.

 

 

13_دل درد و افسردگی

وجود افسردگی همراه با درد معده می تواند نشانه سرطان پانکراس باشد، اگر چه نادر است. لازم نیست نگران این سرطان باشید مگر این که سابقه خانوادگی آن را داشته باشید، در این صورت حتما به پزشک مراجعه کنید.

 

 

 

 

 

 

يادمان نرود:

 

 

 

پيشگيري ، هميشه بهتر از  درمان است

 

 

 

 

منبع: ابران ویج

 

 

 

 

 

 
 
 

ارسال نظر

وبسايت روستا مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است و از انتشار نظراتی که حاوی توهین یا بی‌احترامی به اشخاص حقيقي يا حقوقي و موارد مغایر با قوانین كشور باشد معذور است.

کد امنیتی
بارگزاری مجدد

درباره روستا
شهدا
حماسه سازان
مردم شناسی
کشاورزی
مشاغل و صنایع
آموزش
ورزش
زنان
خیرین
روستائيان نمونه
بنياد علمي فريد
آئينهاي مذهبي
نهادهای اجرایی
بهداشت
مقالات و مطالب مختلف
دیگر موضوعات

 

 

روستــا20