*اطلاعات موجود در سایت بیشتر بصورت میدانی جمع آوری شده است و احتمال اشتباه وجود دارد . ما را در رفع اشتباهات و تکمیل اطلاعات، یاری نمایید . منتظر ارسال مقالات، مطالب و دست نوشته های شما اهالی روستا، درباره موضوعات مختلف هستیم*

مهمترين عوارض تلفن همراه بر روي كودك

 

در روستاي مان ايمن آباد و كروكلا كم نيستند كودكاني كه والدين براي آرام كردنشان در برابر لجبازي ها، تلفن همراه خود را به او مي دهند و چه بسا موردي هم بوده كه خانواده اي براي كودك هفت ساله ي خود يك گوشي تلفن همراه خريداري و به او هديه داده اند.

 

يادمان نرود قبل از انجام هر عملي، با افراد متخصص و با تجربه در همان زمينه مشورت كنيم. شايد مسير انتخابي، اشتباهي جبران ناپذير را براي فرزندمان به ارمغان آورد و چه بسا قابل جبران هم نباشد.

 

 

 

 

تاثیر منفی تلفن همراه در رشد ذهنی و جسمی کودک امری اثبات شده است، متاسفانه بچه‌های امروزی بدون آی‌فون و تبلت زیر پتو نمی‌روند! این ابزارها بر سلامت فیزیکی و روانی کودکان مخرب ترین آثار را برجای می گذارند.

 

یکی از نگرانی‌های مهم والدین و حتی عذاب وجدانشان وقتی تلفن‌های همراه هوشمند خود را به کودک می‌دهند این است که آیا اشعه این ابزارها می‌‌تواند سلامت کودک را به خطر بیندازد و در سنین پایین که مغز او همچنان در حال رشد است باعث بروز اختلال شود؟

 

 میان استفاده از تلفن‌همراه و ابتلا به تومور مغزی در بزرگسالان و نوجوانان ارتباط مستقیمی وجود دارد و شاید جالب باشد بدانید افرادی که در آن زمان در این مطالعه شرکت داشتند به اندازه من و شمای امروزی یا فرزندمان به تلفن‌همراه خود وابسته نبودند!

البته نتیجه این تحقیق به معنای این نیست که باید بین تلفن‌همراه هوشمند و تبلت و فرزندتان یک سد بتونی بکشید چون حداقل چند دهه طول می‌کشد تا مضرات استفاده از این ابزارها بر سلامت فیزیکی و روانی گروه‌های سنی و جنسی مختلف جامعه مشخص شود.

 

علاوه بر این براساس آنچه که در سایت انجمن غذا و داروی آمریکا آمده است هنوز هیچ مدرک علمی و دقیقی مبنی بر آثار مخرب اشعه تلفن‌ها و ابزارهای هوشمند الکترونیکی بر کودکان و نوجوانان وجود ندارد.

 

 

لالایی تلفنی

وقتی ما بچه بودیم برایمان لالایی یا قصه می‌گفتند تا خوابمان ببرد. نسل بعد از ما عروسک و خرس پشمالویشان را بغل می‌گرفتند و می‌خوابیدند. اما بچه‌های امروزی بدون آی‌فون و تبلت زیر پتو نمی‌روند!

مطالعاتی که به تازگی انجام گرفته حاکی از آن است که تبلت‌ها و تلفن‌های همراه هوشمند به‌ویژه اگر کودک بلد باشد با استفاده از آن برای دیگران پیامک بفرستد یا پیامک‌های دریافتی را بخواند، الگوی خواب او را مختل می‌کند و این مساله نه فقط بر هوش کودک بلکه حتی بر رشد جسمی او نیز تاثیر منفی خواهد داشت.

 

 

چیزی بیش از یک تلفن

تلفن‌های همراه امروز دیگر فقط برای برقراری ارتباط صوتی با دیگران استفاده نمی‌شوند. در واقع به نظر می‌رسد این نوع استفاده از تلفن‌های هوشمند تا حدی به حاشیه رانده شده و این ابزارهای الکترونیکی بیشتر برای حضور در شبکه‌های مجازی، بازی‌های آنلاین و غیرآنلاین، دیدن فیلم و … مورد استفاده قرار می‌گیرند. آیا آماده هستید چنین امکانی را برای فرزندتان فراهم کنید؟

 تعامل اجتماعی که از طریق این ابزارها ایجاد می‌شود، اتفاق مثبتی است، اما یادتان باشد کودک ۱۲-۸ ساله شما ممکن است از طریق تلفن‌همراه هوشمند خود قربانی «قلدری سایبری» همکلاسی‌هایش شود.

 

 

از طرف دیگر از آنجا که اکثر تلفن‌های هوشمند، تبلت‌ها و… مجهز به برنامه‌های مکان‌یاب هستند، کودکان ۶-۵ ساله شما ممکن است قربانی یک کودک‌آزاری شوند.

 

با اینکه هنوز بررسی‌های کافی در زمینه شناسایی تاثیر این ابزارها بر سلامت روانی کودک انجام نشده، اما مطالعات اولیه نشان می‌دهد استفاده بیش ‌از حد و مکرر از تبلت‌، آی‌فون وتمرکز کودک را از بین می‌برد و احتمال ایجاد رفتارهای وسواس‌گونه را بیشتر می‌کند.

 

 

 

مراقب انگشت‌ها باشید

در حالی که خیلی از پدرها و مادرها نگران سلامت روانی فرزندشان هستند که دائم سرش را در تبلت کرده و توجهی به اطرافش ندارد، متخصصان درباره آسیب‌های انگشت و دست کودکان که به دلیل استفاده طولانی‏ مدت از صفحات لمسی ابزارهای الکترونیکی به وجود می‌آید، هشدار می‌دهند.

 

بر اساس مطالعاتی که در دانشگاه مریلند آمریکا انجام شده استفاده طولانی‌مدت کودکان از آی‌پد، آی‌فون، تبلت و… باعث می‌شود فرصت کمتری برای انجام بازی‌های معمولی و کارهایی مانند نقاشی کشیدن و… داشته باشند. به این ترتیب عضلات کودک روز به روز تحلیل می‌رود و حرکاتش تاخیر بیشتری خواهند داشت.

 

بنابر توصیه‌های آکادمی پزشکی اطفال آمریکا بچه‌های زیر ۲ سال نه‌تنها باید به تبلت، تلفن‌همراه هوشمند، لپ‌تاپ و … دسترسی نداشته باشند، بلکه اصلا" جلوی هیچ نوع صفحه‌نمایشی ننشینند.

 

كودکان ۶-۲ سال نیز نباید بیشتر از ۲ ساعت از روزشان را با این گجت‌ها بگذرانند.

علاوه بر این متخصصان این انجمن به والدین توصیه می‌کنند از گذاشتن تلویزیون و رایانه در اتاق خواب کودک پرهیز کنند.

 

 

 


منبع: دكتر سلام

 

ارسال نظر

وبسايت روستا مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است و از انتشار نظراتی که حاوی توهین یا بی‌احترامی به اشخاص حقيقي يا حقوقي و موارد مغایر با قوانین كشور باشد معذور است.

کد امنیتی
بارگزاری مجدد

نظرات  

 
0 # سیدحسن حسینی سیدماهان در تاریخ: یکشنبه 07 دی 1393 ، ساعت 09:10 ق ظ
باعرض سلام خدمت آقای امینی٬ از شما انتظار نداشتیم تو این زمونه که حتی تومحله دست بچه های یک ساله و دوساله گوشی موبایل هست وخودشون بیشتر کارهای گوشی رو بلدن شما بیای عکس پسرمون آقا سید ماهان رو بذارید٬ در صورتی که تو تمام برنامه ها وافتخارات تا جا داره عکس نزدیکانتون رومی ذارید.
در ضمن و قابل توجه شما مسولین عزیز آقاسید ماهان تو رشته ژیملاستیک حرف نداره و فعلا" حافظ بیست سوره قران هست و هر شبی دوساعت باهمون گوشی تمرین قرآن میکنه تاانشاالله حافظ کل قران بشه.....


عسكري اميني ايمن آبادي
با سلام و سپاس فراوان از توجه شما
تصاوير انتخابي با هدف خاصي انتخاب نمي شود و همواره سعي مي شود عكس هايي مرتبط با مقالات خاص كه بيشتر جنبه ي انتقادي و آموزشي داشته باشد از اعضاي خانواده خودمان باشد كه بدون نيت خاصي موجب آزردگي خاطر كسي نگرديم. مقالات تنبيه بچه ها، اعتياد به كامپيوتر و ... از عكس هاي خودي استفاده شده است، اما چون در آرشيو وبسايت روستا تصويري غير از اين مورد و دختر دوساله ي ديگر، تصويري وجود نداشت،اين انتخاب صورت پذيرفت و خودم هم متاسفانه آقاي سيدماهان را نمي شناختم و الآن هم نمي شناسم.
منتظر ارسال بيوگرافي و موفقيت هاي ايشان به وبسيات روستا هستيم.
پوزش بنده را از آزردگي خاطرتان بپذيريد.
نقل قول
 
 
0 # سید حسن حسینی سیدماهان در تاریخ: یکشنبه 07 دی 1393 ، ساعت 08:10 ب ظ
ممنون از شما دوست و همساده عزیز آقای امینی،سالهاست از شما خوبی و تعریف دیده و شنیده ایم، باشد که همیشه پیروز و موفق باشید.....
نقل قول
 
 
0 # mوm در تاریخ: دوشنبه 15 دی 1393 ، ساعت 05:10 ب ظ
عمو ماهان هوای سر ته گوشی بازی دا.
فوهای فشنت باحاله خیلی دختر کشه ...
نقل قول
 
درباره روستا
شهدا
حماسه سازان
مردم شناسی
کشاورزی
مشاغل و صنایع
آموزش
ورزش
زنان
خیرین
روستائيان نمونه
بنياد علمي فريد
آئينهاي مذهبي
نهادهای اجرایی
بهداشت
مقالات و مطالب مختلف
دیگر موضوعات

 

 

روستــا20